torstai 17. toukokuuta 2007

Espanyol v. Sevilla

UEFA Cup on historiallinen jäänne. Arvostusta ei paranna tämä finaali, jossa vastakkain kaksi Espanjan keskikastin joukkuetta. Espanyol on Barcelonan kakkosjoukkue, eikä Sevillakaan ole joka kaudella paras joukkue Sevillassa, tällä kaudella toki on.

Silti viihdyttävä peli. Välillä joukkueet pelasivat niin kevyellä puolustustaktiikalla, että epäilytti ottavatko koko peliä tosissaan. Hienoja maaleja ensi jaksolla. Espanyol oli hallitsevampi, kunnes pöljä Moises otti punaisen 68. minuutilla. Sevillan kovasti mainostettu Daniel Alves, brasilialainen oikea pakki, joka pelaa vapaassa roolissa ympäri kenttää, on ollut kevään peleissä heikohko. Niin nytkin. Tosin jatkoajalla Sevilla näytti tekevän voittomaalin nätillä kuviolla Alves-Navas-Kanouté. Espanyol kuitenkin tasoitti Jônatasin laatumaalilla. Uusi tähti? Ei ehkä kuitenkaan, puolustava 24-vuotias keskikenttämies Brasilian Fortalezasta. Rangaistuspotkukilpailussa Sevilla parempi, ratkaiseva epäonnistuja Torrejon, naamasta näki heti ettei saa sisään.

Oli hienoa nähdä ottelu Glasgow’n Hampden Parkilta, modernisoitu näyttävä stadion. On vähän sääli, että näin hieno kenttä on käytännössä vain Skotlannin maajoukkueen käytössä. Myös Skotlannin vanhin seura Queen’s Park pelaa siellä, mutta se on nykyään pikkuseura. Glasgow’n suurseuroilla Celtic ja Rangers on omat yhtä upeat stadioninsa. Hampdenin kuuluisin peli on koko jalkapallohistorian tarunhohtoisin, Euroopan Cupin finaali 1960, Real Madrid – Eintracht Frankfurt 7-3. Silloin katsojia 130 000, nyt mahtuu 52 500.