keskiviikko 22. elokuuta 2007

Suomi v. Kazakstan

Kazakstan näytti alussa todella huonolta, varmaan vierastivat Tampereen eksoottisia oloja. Johanssonin oikea-aikaisesta syötöstä A. Eremenko nosti kauniisti maaliin. Sitten vieraat huomasivat miten löysä ja haluton Suomi on. Boltonissa alkukauden verkosta palloja noukkinut Jääskeläinen (miksi paremmassa henkisessä tasapainossa juuri nyt oleva Kavén ei pelannut?) hämäsi Tihisen pois keskityksestä katastrofaalisesti, keskenkasvuiseksi jäänyt Bjakov puski vapaasti häkkiin. Jatkossakin Suomelle paikkoja, mutta tavanomainen epäröinti ja hermoilu nousivat pintaan.

Toisen jakson alussa mietin, pitäisikö jalkapallon kilpailutoiminta lopettaa Suomessa 20 vuodeksi. Asennevääristymät häipyisivät ja voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Pasaselta itsetuhoinen maanis-depressiivinen sivurajaheitto omalle maalille, josta ihmeen kaupalla keskiaasialaiset eivät rankaisseet. Lopulta tunnin kohdalla Tornion vajaakuntoinen Tainio ryhdistäytyi kulman jälkitilanteessa ja runnoi pompun kautta maaliin. Tapahtumaa edelsi Suomen painostusjakso, jossa puoliajalla R. Eremenkon tilalle tulleen ahvenanmaalaisen Sjölundin puskun kazakkimaalivahti torjui tolppaan. Sitten Jääskeläinen ratkaisi maalivahtiongelman ottamalla idioottimaisesti ajanpeluusta varoituksen ja on ulkona Belgradin eloonjäämiskamppailussa. Kalliolta painajaismainen käsivirhe hieman alueen kulman ulkopuolella. Vieraat väsyivät, Suomi pelastui. Alexei Eremenko Jr. menetti palloja puolustuskaksinkamppailuissa, mutta silti kentän ykköspelaaja.

Armenia-Portugali 1-1! Mitä mitä mitä? Vieläkö unelma elää, Royn kanssa Alpeille?