sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Hollanti - Ranska 4-1

Komeista numeroista huolimatta Hollannin peli hieman hitaampaa ja hajanaisempaa kuin Italia-pelissä, viimeistely onnistui nyt sitten sitäkin paremmin. Ranskan valmentaja ampui heti omaan maaliin jättämällä pois nuoret lupaukset Benzeman ja Nasrin, ilman mielikuvitusta ei Hollannille pärjää. Ranska kuitenkin pelasi suhteellisen aktiivisesti, varsinkin alussa, Ribéry, Malouda ja Govou virkeitä. Henry heikompi kuin Anelka avauspelissä. Hollanti kuitenkin meni johtoon jo 9. minuutilla, van der Vaartin kulmasta suoraviivainen voimapusku Kuijtilta. Tauolla rohkea vaihto van Bastenilta, puolustavan Engelaarin tilalle hyökkäävä Robben, älynväläys ratkaisi ottelun. Van Nistelrooij upeasti vapautti Robbenin vauhtiin vasemmalla 59, minuutilla, toinen vaihtomies van Persie viimeisteli. Tuurilla Henry kavensi kun sattui juoksemaan Sagnolin laukauslinjalle. Heti perään samalla minuutilla Robben ahdistettuna iski etuyläkulmaan, 3-1. Yliajalla vielä Sneijder kääntölaukauksella upeasti riman alle.

49. minuutilla Henry tyhmästi ampui liian lujaa Ooijerin käteen, tuomarit eivät ehtineet nähdä. Pilkkua kalastaessa on laukaistava löysemmin. Hieman myöhemmin Henryltä surkea nosto avopaikasta yli maalin. Ottelu olisi voinut kääntyä näistä tilanteista paremmilla henkilövalinnoilla. Kommentaattori Reini jatkoi etutoppareista puhumistaan. Sellaisia ei ole kentillä nähty pitkään aikaan liberojen kuoltua sukupuuttoon. Reini ei myöskään näytä koskaan sisäistäneen sivurajaheiton rajoitusten merkitystä. Pelin luonne muuttuisi täysin, jos pallon saisi singota yhdellä kädellä. Hollanti voi nyt pelata Italian ja Ranskan kesälomalle häviämällä Romanialle. Joustaville hollantilaisille se ei varmaan ole ainakaan moraalinen ongelma.