tiistai 14. huhtikuuta 2009

Chelsea - Liverpool 4-4

Kun Chelsea voitti ensimmäisen osaottelun 1-3 ja Gerrard ei päässyt pelaamaan, niin tämä näytti etukäteen selvästi Liverpoolin karsiutumiselta. Alku olikin pelkkää tunnustelua, mutta Torres sai paikan hyvän rakentelun jälkeen 13. minuutilla, yli meni. Karmeaa mokailua Chelsealta 19. minuutilla vapaapotkutilanteessa. Vain yksi mies estämässä ja katsoin itsekin ennen potkua, että Čech täysin väärin sijoittunut. Ovela Fábio Aurélio hyödynsi tilanteen ja kiskaisi tarkasti etukulmaan. Ensimmäisen ottelun sankari, uusi serbipakki Branislav Ivanović kaatoi sitten uudessa vapaapotkutilanteessa vastustajan alueella. Aina tämmöisistä ei rangaista, mutta nyt tuli pilkku, jonka Alonso varmasti kuittasi. Hiddink yritti herättää Chelsean vaihtamalla Anelkan Kaloun tilalle, mutta ei tulosta vielä ensi jaksolla. Kuijtin hyvällä puskulla Liverpool oli jo mennä edelle.

Toisella jaksolla tulosta alkoi tulosta tulla. Anelka laidalta läpi, pallo luukulle, Drogba väliin ja Reina imaisi häkin. Sitten selostaja luuli jo Drogban vapaapotkun menneen sisään. 57. minuutilla hieman kauempaa Alex niittasi vapaapotkun sisään, kaamea kierteinen ulkosyrjävoimaveto, verkko venyi ja Reina haroi tyhjää. Peli näytti selvältä, varsinkin kun 76. minuutilla Lampard vei jo Chelsean johtoon. Ote herpaantui, Lucas kiskaisi 81. minuutilla ja Essienistä kimposi maaliin. Sitten vaihtomies Riera teki hienosti laidalla työtä, tarkka keskitys luukulle ja Kuijt puski sisään. Liverpool johdossa 3-4 ja maalin päässä semifinaalipaikasta. Ei kuitenkaan sensaatiota, 89. minuutilla Anelka vapautti Lampardin, tolpan kautta loppunumerot. Vielä 90. minuutilla Essien pelasti puskemalla Liverpoolin voittomaalin. Tietysti karmeita puolustusvirheitä, mutta todella hämmästyttävän upea peli. Mutta tuskinpa Chelsea tämmöisellä pelillä pystyy Barcelonalle mitään vastusta antamaan.