perjantai 24. huhtikuuta 2009

Schneider & Brooklyner Hopfen-Weisse

Baijerilaisen ja newyorkilaisen panimon transatlanttinen yhteistyötulos. Voimakkaasti humaloitu weizenbock, alkoholia rapsakasti 8,2%. Hyvin samea kanakeittomaisella tavalla, hiivainen vehnä maistuu, mutta myös todella miellyttävä humalainen jälkimaku. Erittäin onnistunut tyylivariaatio. Käytetty humalalajike on Saphir, Hallertaun nuori versio. Olut on kuivahko muutenkin, ei juuri banaania, pikemminkin purukumin makua. Hedelmäisyys on enemmän appelsiinia, vehnä-IPAksikin tätä voisi kutsua. Todella vakuuttavaa laatua. En yleensä innostu vehnäoluista, mutta tässä on upea radikaali innovatiivinen yhdistynyt perinteiden kunnioitukseen. Varsin ihanteellinen ilta Helsingissä, yhdessä maailman parhaista ja monipuolisimmista olutkaupungeista. Mielenkiintoisia ja pääsääntöisesti nautinnollisia oluita Britanniasta, USA:sta, Belgiasta, Tanskasta ja Saksasta. Helsinki, Kaisla, 23.4.2009.

Ei kommentteja: