lauantai 4. huhtikuuta 2009

Wolfsburg - Bayern München 5-1

Hämmästyttävä Bayern-nöyryytys sai jo aikaan salaattilautasten heiluttelua kärkikamppailussa Volkswagen Arenalla. Aluksi tasaista hermostunutta peliä, ei kunnon tilanteita ennen kuin ensi jakson lopulla, jolloin kunnon dramatiikkaakin. Ensin Wolfsburg meni johtoon, kun Luca Toni arvioi kulmapotkun täysin väärin, Gentner puski etutolpalta sisään. Heti perään sekava tilanne Wolfsburgin maalilla, Toni iski reboundista, maalivahti Benaglio torjui, mutta maaliviivan väärältä puolelta. Kentän näkyvimpiä pelaajia Wolfsburgin hyökkäyspään bosnialaiset Zvjezdan Misimović ja Edin Džeko. Toisen jakson alku vielä varovaisempaa tarkkaa peliä, mutta yllättäen Bayern romahti totaalisesti 63. ja 77. minuutin välisellä periodilla. Ensin Džeko jatkoi luukulta taitavasti Schäferin keskityksen häkkiin ykkösellä. Sitten vastahyökkäys, Misimović vapautti Džekon pystysyötöllä, tarkka veto alanurkkaan. Sitten pimennossa aiemmin ollut kolmikyppinen brassisentteri Grafite voitti Brenon kaksinkamppailussa, 4-1.

Näin Grafiten syksyllä 2007 ja ei tehnyt minkäänlaista vaikutusta. Nyt mies teki 77. minuutilla yhden kaikkien aikojen soolomaaleista. Pujottelua alueella sivusuunnassa harhauttaen puolustajia ja maalivahdin, sitten kantapäällä löysä sijoitus tolpan juureen. Ei tästä maailmasta. Bayernista aikoinaan potkut saanut Wolfsburg-valmentaja Felix Magath nautiskeli nöyryytyksestä vaihtamalla lopussa kakkosmaalivahdin kentälle, ennennäkemätöntä tämäkin.