sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Lille - Lyon 4-3

Todella runsaasti tapahtumia ensijaksolla Lillessä. Lyonin Källström ja Lisandro puhkoivat Lillen puolustuksen jo minuutin kohdalla. Sen jälkeen armotonta Lillen painostusta, paljon tilanteita, mm. Gassama puski pallon pois maaliviivalta. Ranskan maajoukkueveskari Lloris epäonnistui jatkuvasti keskitysten arvioinneissa. Kesken Lillen painostusta 22. minuutilla Lyonin vapaapotku, muurissa Ranskassa syntynyt Puolan maajoukkuemies Obraniak nosti kädet pään eteen, Pjanicin veto siihen, pallo pilkulle ja Lisandro rankaisi. Lopulta 24. minuutilla Lillen kavennus, flipperipallon puski Frau sisään. Vastoin yleistä pelinkulkua jälleen 35. minuutilla Lisandro röyhkeästi ajoi boksiin, kova kiskaisu alanurkkaan ja hattutemppu.

Lille lähti siis toiselle jaksolle 1-3 -tappioasetelmasta, mutta nyt tulosta alkoi tulla. Monesti yrittänyt Norsunluurannikon Gervinho sai läpiajosta sisään 53. minuutilla. Lille sai pilkun 69. minuutilla Gassaman kaadettua, Cabaye viimeisteli. Lloris pelasti paljon, mutta ei tarpeeksi. 18-vuotias belgi Hazard vei pallon yliajalla Clerciltä, heitti luukulle Gervinholle, joka ratkaisi voittomaalin. Kylläpä Ranskan liigasta on näytetty viihdyttäviä pelejä viime aikoina.