tiistai 9. maaliskuuta 2010

Arsenal - Porto 5-0

Oli helppo arvata, että Porton hankkima 2-1 -johto olisi kevyttä tavaraa Lontoossa. Fabregasin poissaollessa ensimmäisellä jaksolla tilaa oli riittävästi täysipainoiselle Andrei Aršavin -showlle. Nasri ja Rosický tukivat hyvin ja Bendtner hoiti viimeistelyn. Ensin Nasri vapautti keskeltä pystysyötöllä Aršavinin ja pallo ajautui Bendtnerille, häkki. Varttitunti myöhemmin Aršavin niputti kaikki portugalilaiset ja Bendtner täysin vapaasti pääsi kaapittamaan. Aršavinilla vielä itsellään pari avopaikkaa. Porton siirrot hyökkäyspäässä olivat helposti ennakoitavissa. Pientä kohua keränneet kärkipelaajat, Kolumbian Falcao ja brassi Hulk kevyttä tavaraa. Toisen jakson alussa uruguaylainen Cristian Rodriguez sisään ja sai luotua Falcaolle kohtuupaikan. Vähän myöhemmin Samir Nasri pelasti maaliviivalta Porton kavennuksen ja sitten ratkaisi ottelun ilmiömäisellä soolosuorituksella, tolpan kautta maaliin. Sitten Aršavin heti perään vapautti Ebouen maalintekoon. Porto todella hengetön, vielä Bendtnerille hattutemppu viimeisellä minuutilla rangaistuspotkusta. Vanha Leeds-legenda Joe Jordan katsomossa, nykyään Portsmouthin apuvalmentajana.