sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Olvi Trooppiset Hedelmät Siideri

Tässä blogissa olen harvemmin arvioinut siidereitä. Se johtuu siitä, etten yleensä juo niitä. En juo siideriä, koska en tykkää siitä. En tykkää erityisemmin omenistakaan, mutta nuorempana kehitin pienimuotoisen intohimon calvadosiin, koska coolit jätkät Arvottomissa joivat sitä. Lasiini ilmaantui nyt yllättäen siideriä Olvin lähetystyön seurauksena.

Käsittämättömän brutaali valkea muovipullo, yleensä törmään tällaisiin pakkauksiin wc-puhdistusaineissa. Hyvin kirkas, kuohuviinin näköinen kupliva juoma. Tuoksu persikkainen, mangoa myös. Maku tyrmäävän makea, vaniljainen. Kuohuviinin happamuudesta ei mitään havaintoa, omenaisuus saattaa häivähdyksenä tuntua, mutta sokerisuus peittää sitä pahasti. Maussa persikka ei tunnu, mielenkiintoisesti se on kai joillain aromeilla saatu tuoksuun aikaan. Jälkimakuakin periaatteessa on, koska tahmea siirappi jämähtää nielemisputken reunoille. Tuoteselosteessa on vain omenaviiniä, omenamehua, sokeria ja epämääräisiä säilöntäaineita. Alkoholia 4,7%, mutta sitä ei huomaa ollenkaan. Pakko olettaa, että tämä juoma on suunnattu karamelleista tykkääville lapsille. Pekka Puskan ja muiden olutvihaajien olisi kyllä syytä ottaa tämmöiset juomat tähtäimeen pikemmin kuin karujen miesten katkerat oluet. Sen verran olen juonut Brittein saarten ja Biskajanlahden rantojen oikeita siidereitä, jotta on helppo huomata, ettei tämä muistuta niitä ollenkaan.    

3 kommenttia:

Timo Rauhala kirjoitti...

Itse annoin emännän juoda nuo limut :) Parempaakin on kuulemma tullut vastaan...

Harri Metsäjoki kirjoitti...

Tää oli niin kuin nestemäinen viinikumikarkki. Kuvittele tunkevas suu niitä täyteen ja mussuttavas oikein antaumuksella. Samalta tuntui tämän juomisen jälkeen.

Harri Metsäjoki kirjoitti...

Niin ja siitä olen samaa mieltä, että lapsille suunnattu.