tiistai 5. maaliskuuta 2013

Manchester United - Real Madrid 1-2

Jättiläisten kohtaaminen monessa suhteessa, avausmatsin tulos 1-1 antoi englantilaisjoukkueelle etulyöntiaseman. Hirvittävät paineet, hirvittävät panokset. Ferguson tuntui ampuvan itseään jalkaan jättämällä penkille Rooneyn, mutta Welbeck onnistui hyvin kymppipaikalla. 39-vuotiaalle Giggsille 1000. peli. ManU:n taktiikka toimi, Madridin hyökkäyspeli hyytyi, ei yhtään tekopaikkaa. 21. minuutilla Giggsin kulmasta Vidic puski tolppaan, tosin Welbeck paitsiossa. Madridin peli hermostunutta, Di Maria loukkaantui jakson lopussa, Mourinho painui koppiin minuutti ennen taukoa.

48. minuutilla kauhea sekaannus Madridin maalilla, nuoren ranskalaistoppari Varanen virhe, Welbeck ohjasi, pallo Ramosista omiin. 56. minuutilla ansaittu suora punainen Nanille sikamaisesta kainalopotkusta ja Mourinho lopulta otti Modricin sisään. Madrid painosti ja 66. minuutilla Modric rakensi itselleen vetopaikan, tolpan kautta häkkiin. Heti perään rakennettiin kauniisti johtomaali Modricin, Özilin ja Higuainin kautta takatolpalle, josta Cristiano Ronaldo ratkaisi. ManU tarvitsi kaksi maalia, ottelu ratkesi, vierasmaalisäännöt dramatisoivat jalkapallon lähes koripallon intensiteettitasolle. Ferguson otti Rooneyn sisään, mutta oli jo housuissa. Isännillä yritystä, paikkoja syntyi, mutta viimeistely heikkoa. Ylen selostaja Ennekarin räikeät ManU-sympatiat esillä lopussa, mutta Madrid siis selvästi taitavampi. Hieman kävi sääliksi ManU-kapteeni Nemanja Vidiciä, vielä hieno pusku yliajalla, Vidic on yksi jalkapallohistorian parhaita toppareita.