tiistai 30. huhtikuuta 2013

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0

Real Madrid veitsi kurkulla semifinaalin toisessa osassa 1-4 -tappion jälkeen. Pelikuntoinen Iker Casillas arvoituksellisesti penkillä, samoin Khedira ja Pepe. Pakeissa loukkaantumisongelmia, Essien oikealla. Dortmundilla ykkösmiehistö. Mourinho otti luonteenvastaisesti kaksi kymppipaikan luovaa pelaajaa, Modric ja Özil. Hirvittävän paineen Madrid rakensi alusta asti, useita avopaikkoja, Modric ja Özil juonivat Higuainille paikan jo 4. minuutilla, Weidenfellerin jalkatorjunta. Cristianollakin vapaa tilanne. Sitten kohupelaaja Götze ulos 14. minuutilla, ehkä loukkaantuminen, ehkä jokin hämärä kuvio Bayern-siirtoon liittyen. Paradoksaalisesti Dortmund nousi sillasta, pääsi jäädyttämään, tilanteita ei enää syntynyt.

49. minuutilla Lewandowski hukkasi miljoonan zlotyn paikan, mutta Dortmund tuntui hallitsevan tilanteen. Hummels hidalgo puolustuksessa. Sekavan pelin jälkeen Mourinho otti sisään Kakan ja Benzeman, edelleen pitkään seisovaa tilannetta, mutta sitten tulosta syntyi 80. minuutin jälkeen, Benzema luukulta ja heti perään Ramos Benzeman syötöstä. Kovaa jännitettä viimeisille hetkille, yksi maali olisi voinut kääntää koko kuvion. Kova paikkahan tämä tietysti oli, mutta Dortmund ei hallinnut helpohkoa lähtötilannetta. Tämän perusteella Bayern tulee olemaan ylivoimainen saksalaisfinaalissa.