tiistai 3. syyskuuta 2013

Karksi Tume Eripruul

Pienessä masokismipuuskassa päätin ottaa illan teemaksi virolaiset tummat lagerit, kun niitä on jo kaksi kappaletta kaappiin kerääntynyt. Virossa on merkkejä olutkulttuurin elpymisestä, mutta Suomeen tuodut oluet ovat edelleen edistyneemmän olutharrastajan kannalta todella masentavia. Odotukset siis matalalla. Karksin oluita olen joskus nähnyt, mutta en koskaan kokeillut. Huhuja on liikkunut laatuvaihteluista ja panopaikastakin käsittääkseni jotain epäselvyyttä. Etiketin perusteella "tuottaja" on AS Karme Viljandimaan Karksissa ja "villija" A. Le Coq Tartossa. Google-kääntäjän mukaan villija tarkoittaa täytettä. Perusdunkelin ulkonäkö, metallinen tuoksu. Maku on neutraali, hieman makea, hieman leipäinen, hyvin mauton, varsinkin jälkimaku lähes kumahtelee tyhjyyttään. Ei mitään pelkäämiäni virhemakuja, mutta ei oikeastaan muutakaan. Alkoholia vain 4%. Ei paranna mielikuvaani virolaisista oluista. Ostopaikka Oulu, Limingantullin Prisma.

Ei kommentteja: