perjantai 6. syyskuuta 2013

Suomi - Espanja 0-2

Suomi otti tietysti paljon puolustajia avaukseen, jopa neljä topparia. Nimellisesti Toivio oikeana pakkina ja Halsti keskikentällä, mutta pelkkä torjuntafunktio. Kasper Hämäläinen uhrattiin, hyvävireinen Rasmus Schüller mukana. Del Bosque otti avaukseen Atletico Madridin kokemattomat Koken ja Mario Suarezin, yllättävämmin Soldado ja Negredo poissa, sisään pikkumiehet Pedro ja Villa. Lyhytsyötöillä ajateltiin Suomen luhistuvan. Casillas kestää edelleen maalilla. Kova tunnelma, hyvä sää, mahtava huuhkaja-tifo, siipiväliä 60 metriä.

Suomi aloitti ennakkoluulottomasti, Arkivuon laidalta läpi, mutta ei loppuun asti. Pukki putosi liian alas, parkkeerattiin bussi alusta asti. Silti 12. minuutilla Schüller, Ring ja Pukki loivat tilanteen, parempi kuin espanjalaisilla siinä vaiheessa. Pukki pääsi uudestaankin irti Schüllerin syötöstä, mutta maalinteko ei lähellä. 19. minuutilla sitten Fabregasin näppärä syöttö linjan taakse, vasen pakki Jordi Alba hyökkäyksen kärjessä, rankaisi armotta häkittämällä. Espanja myllytti jakson loppuun asti, suurin into hieman laimeni, mutta Suomi roikkui köysissä pahasti. Voimat ei tätä kauaa riitä.


Toinen jakso aivan erilainen, Espanja löysäsi, Xavi ja Iniesta hölkkäilivät keskikentällä. Todella laiskaa pelailua, ei tilanteita. 65. minuutilla Ring ja Pukki vastahyökkäyksessä, Ring kiskoi yli. 69. minuutilla Paatelainen näki tilaisuuden, otti sisään Riskin ja Hämäläisen, pois Tainio ja Ring. Positiivinen siirto, Paatelainen ei ole mikään Hodgson. Ei kuitenkaan odotettua tulosta, Espanjan peli saatiin hajotettua, mutta ei omia aloitteita tarpeeksi. Rasmus Schüller todella hyvä, Riskin ja Pukin kautta tuli hyvä tilanne 78. minuutilla. Lopullinen ratkaisu 86. minuutilla, vaihtomiehet Navas ja Negredo pääsivät linjan taakse, toinen maali. Mahdoton tehtävähän tämä oli, Gijonin ihme ei ollut lähelläkään, mutta silti, toiveet elää, homma voi joskus onnistua. Mutta Georgia on kauhea paikka ensi viikolla, paljoa ei voi odottaa. Ranska jäi tänään nollille.

Ei kommentteja: