sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Predatory Sichuan

Uutta tuotantoa oululaiselta kotipanijamestari Esoxilta. Kellertävä, hieman samea ulkonäkö, tuoksu jotenkin simamainen. Maussa raikasta hedelmää ja selvää mausteisuutta. Niin pitääkin olla, koska keittoa on ryyditetty paahdetulla sichuaninpippurilla sekä appelsiinin ja limen kuorella. Jonkinlainen Duvel-variaatio, 8-prosenttinen belgiale. Selvästi mausteisempi kyllä ja vähemmän hiilihappoinen. EBU-lukema hillitty 34, katkeruus ei olekaan leimallista. Selvästi taas hallittua jälkeä, mutta pippurisuus kyllä itseäni häiritsee. Ei varsinaisesti tulinen, mutta kuitenkin sellainen maku, jota en yleensä oluesta hae. Valmistaja itse on löytänyt mausta eukalyptuksen piirteitä ja sellaista todellakin tunnistuu. Esox näyttää kokeneen onnistumisen tyydytystä ja se on tietenkin hauskaa. Tämä onkin varmaan lähellä haluttua kokonaisuutta ja oma varautuneisuus johtuu vain makuasioista. Ehkä kolmessa viikossa pippurisuus on voinut kuitenkin työntää sitrusta taaemmas? Tai sitten olen vain yliherkkä pippurille.

Ei kommentteja: