tiistai 26. elokuuta 2014

Celtic - Maribor 0-1

Glasgow'n katolinen suurseura ja vanha suosikkijoukkueeni Celtic pääsi Champions Leaguen viimeiselle karsintakierrokselle satumaisella tuurilla. Edellisellä kierroksella Varsovan Legia oli totaalisen ylivoimainen, mutta hämmästyttävästi puolalaiset ottivat toisen ottelun viimeisille minuuteille pelikiellossa olleen pelaajan. Taatusti tahaton moka, mutta rangaistus oli kohtuuttoman kiivas, Celtic jatkoon. Tuuri jatkui arpaonnella, kun ns. heikko vastustaja Sloveniasta tuli vielä vastaan. Vierasottelusta Mariborissa Celtic nappasi edullisen 1-1 -vierasmaalitasapelin.

Nyt Teemu Pukki ei edes penkillä. Lahjakas pelaaja, mutta pahasti ovat viimeiset vuodet menneet pieleen seurajoukkueissa. Täydellä Parkheadillä kävin itsekin 1999, nyt pelaajisto minulle varsin tuntematonta. Celtic hallitsi alkua, mutta ei kunnon tilanteita, jatkossa Mariborillakin hyvä paikka. Tauolla kentälle tuli sisään tutumpi hahmo Kris Commons, mutta Celtic edelleen heikko. Commons otti välittömästi suunsoitosta varoituksesta, kertonee jotain joukkueen kaaoksesta. 56. minuutilla McGregor sai pallon ylärimaan Stokesin syötöstä, mutta siihen Celticin rimpuilu loppui. 75. minuutilla brassi Tavares iski ratkaisun laatikosta, tilannetta edelsi hirvittävät puolustusvirheet. Ihme, jos norjalaisen Ronny Deilan ura jatkuu Celticissä tämän tupla-haaksirikon jälkeen. Mendy oli tehdä toisenkin Mariborille. Pari paikkaa lopussa Celticillä, mutta Ambrosen pusku ohi ja toisen Handanovic torjui. Tuntuu hieman surrealistiselta, että 1960/70-luvuilla Celtic ja Rangers olivat maailman parhaita seurajoukkueita. Maailma muuttuu.