lauantai 21. helmikuuta 2015

Rooster



Paluu Perämerelle yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Craft-olutbuumi tuntuu kiihtyneen entisestään Oulussa. Stockmannin vieressä on yksi Oulun keskustan viimeisistä puutaloista, johon avautui toista vuotta sitten kahvila-ravintola Rooster. Poissaollessani kellariin on syntynyt pubi, jota pyörittää ex-kollegani Aki Saarenpää. Baari satsaa vahvasti käsityöläisoluisiin, 12 hanaa ja nelisenkymmentä pullo-olutta. Paikka tuli perjantaina alkuillasta nopeasti täyteen. Olin sopinut tapaamisen tänne paikallisten olutaktivistien kanssa, joten muistiinpanoja oluista tuli tehtyä säästeliäästi heidän ja Akin kanssa kuulumisia vaihtaessa. Paljon uutta maisteltavaa, vaikka luulin päässeeni Helsingissä paremmin uutuuksien kimppuun.




Ensimmäisenä oli Hiisin Zaibatsu Ichiban, 6,3%. Ehkä Sorachi Ace -humalaa, ehkä jotain muuta japanilaisuuteen liittyvää. Olut tuntui varsin voimakkaan mausteiselta, jopa chiliä olin aistivinani. Seuraavana paikallista valmistusta, Maistilan Harju-veljesten Akaalla Hopping Brewstersilla panema Buzz to the Moon, 8,3%. Tuoksussa vehnää, Kanniaisen Timon kommentoimaa rasvaisuutta, raskas viskositeetti, belgihiivaa, mausteita. Alkoholi ei tunnu, mutta aineksia on ehkä liikaakin, monimuotoisuus kääntyy tasapainottomuudeksi. Session päätteeksi kalifornialaisen Portin Old Viscosity, jossa oli täyteläisesti kahvia, hedelmää ja suklaata, yhtä erinomaista kuin muistelin takavuosiltakin.

Ei kommentteja: