keskiviikko 12. elokuuta 2015

Barcelona - Sevilla 5-4 jatkoajan jälkeen

Super Cupia Tbilisistä. Paikka suhteellisen eksoottinen tällaisessa yhteydessä, mutta Georgialla on kyllä futisperinteitä. Satuin 1981 näkemään, kun Tbilisin Dinamo voitti Euroopan Cup-voittajien Cupin finaalin vakuuttavalla esityksellä. Kaikkein vaikuttavin suoritus tuli kymppipaikan David Kipianilta, jonka arvioin kuuluvan samaan joukkoon kuin Di Stefano, Best ja Litmanen. Siis kaikkein parhaimmat pelaajat, jotka eivät koskaan pelanneet MM-lopputurnauksessa. 1982 se oli lähellä, mutta Kipiani loukkaantui vakavasti huhtikuussa Krasnodaria vastaan. Kun kyseessä oli Neuvostoliitto, niin en yllättyisi vaikka MM-poissaoloon liittyisi jotain mystisempääkin. 2001 Kipianilta lähti sitten henkikin auto-onnettomuudessa.

Neymar sikotaudissa, mutta muuten Barcelona latasi avaukseen suurimmat tähtensä. Alussa hämmentävästi kolme maalia vapaapotkuista. Kolmannella minuutilla Sevillan Ever Banega pisti sisään, Messi kuittasi samantyyppisellä maalilla neljä minuuttia myöhemmin läheltä 16. rajaa. 16. minuutilla Messi niittasi kauempaa ja kovempaa tolpan kautta. Peli muuten melko sekavaa ja tempo löysää, Barcelona tuntui silti koko ajan vahvemmalta. Sevillakin sai jakson lopulla muutaman paikan, sitten Suarez pääsi läpi, ei saanut sisään, mutta jatkotilanteesta vapautti Neymarin tilalla pelanneen Rafinhan maalintekoon. Barcelonan voitto alkoi näyttää selvältä.

Toisen jakson alussa tilanne näytti vielä selvemmältä, kun Sevillan Tremolinalisin karmean virheen rankaisi Busquets syöttämällä Suarez maalipaikkaan, 4-1. Sitten Barcelona löysäsi, peli avautui, Sevilla pääsi mukaan ja vaihtopelaajat käänsivät Sevillan takaisin peliin. Ensin Vitolo keskitti helposti veteraani Jose Antonio Reyesin maalin. 71. minuutilla Sevillalle pilkku, ranskalainen Gameiro pussitti. Ukrainalainen uusi tähti Konopljanka tuli mukaan 68. minuutilla ja mies tasoitti 13 minuuttia myöhemmin. Messiltä vielä hyvä vapaapotku, mutta jatkoajalle mentiin.

Pitkään näytti taas kerran, että pilkkukisaa vain odotellaan. Sitten 115. minuutilla Messin vapaapotkun reboundin sohi sisään mahdollisesti viimeistä Barcelona-peliään todistanut Pedro. Sevilla heräsi vielä pelaamaan, kapteeni Coke pukkasi luukulta vähän ohi, toppari Rami sohi polvella avopaikan myös sivuun. Viihdyttävä peli, vaikka varsinkin puolustustaktiikka petti molemmin puolin.