tiistai 21. kesäkuuta 2016

Saksa - Pohjois-Irlanti 1-0

Jogi otti Kimmichin Höwedesin tilalle ja kärkeen Gomez, Götze valui Draxlerin paikalle. Peli kulki mainiosti alusta alkaen, Kimmich toi palloa hyvin ylös. Özil rakensi toistuvasti paikkoja Thomas Müllerille, joka osui tolppaan ja poikkupuuhun, jos ei maalivahti osunut eteen. Yhden kerran Müller käänsi taaksepäin Gomezille, joka sai pallon maaliin. Ehkä Pohjois-Irlanti oli liian heikko vastus, mutta Gomezin mukaantulo sai eloa nimenomaan Mülleriin, joka ollut ehkä aavistuksen vaisu turnauksen aikaisemmissa otteluissa. Götzekin onnistui hyvin. Kroosin rooli tässä systeemissä pienempi kuin aiemmin.

Toinen jakso löysempää. Götze sai kaksi paikkaa ennen kuin vaihdettiin pois 55. minuutilla. Götzen viimeistelykyky kieltämättä heikkoa. Irlantilaiset pystyivät pari kertaa hyökkäämään, mutta Saksa silti ylivoimainen. Jogi vaihtoi korttipelaajat pois ja harmaa pantteri Schweinsteigerkin päästettiin viheriölle hölkkäämään. Puola voitti Ukrainan vain 1-0 ja jäi lohkossa toiseksi. Pohjois-Irlannilla on kolme pistettä ja parempi maaliero kuin Albanialla. Kohtuullinen sauma siis jatkopeleihin, jos löytyy vielä yksi huonompi kolmonen.