keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Ajax - Manchester United 0-2

Europa-liigan finaali Solnan Friends Arenalla. Ajaxin pääsy finaaliin aika hämmästyttävää, koska ryhmä käytännössä juniorijoukkue. Toppari Matthijs de Ligt 17-vuotias, avauksessa lisäksi puolenkymmentä 19-21 -vuotiasta. Unitedilta pois esim. Ibrahimovic, Rooney, Shaw, Rojo ja Martial. United yritti karvata korkealta, mutta yllättävän hyvin Ajax pystyi pitämään palloa, ei kuitenkaan luonut tilanteita. Vähitellen United sai otetta, näyttävä Pogba-Mata-Fellaini -kuvio oli jo johtaa kauniiseen maaliin. 18. minuutilla Pogban laukaus osui Sanchezin polveen ja kimposi maaliin. Jakson lopun Mourinhon ryhmä tuntui pelaavan käsijarru päällä.

Heti toisen jakson alussa toinen  maali, Mkhitarjan käänsi ulkosyrjällä kulmatilanteesta pallon häkkiin. Homma ratkesi tähän, Ajaxin kyvyt eivät riittäneet, United puolusti tarkasti, Ajax joutui yrittämään kaukolaukauksilla. Tunnin kohdalla melko vaatimattoman pelaajauran esim. Feyenoordissa tehnyt Ajax-valmentaja Peter Bosz ampui itseään jalkaan, otti pois kentältä tehokkaan tanskalaisen 19-vuotiaan sentterin Kasper Dolbergin. 70. minuutilla mielenkiintoinen tilanne, Ajax sai vapaapotkun 20 metristä keskeltä. Muuria rakennettiin hartaasti, Ajaxin pelaajat pyrkivät sekaan. Juan Mata yritti estää mahdollisen maanuoliaisen muurin alitse asettumalla makaamaan muurin taakse. Tuomari komensi Matan ylös. Onko maassa makaaminen vapaapotkutilanteessa kiellettyä? Tilanne raukesi heikkoon laukaukseen. Lopussa Rooney tuli kentälle.