sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Thornbridge Melba (Kohti OlutSatamaa)

Viime-elokuinen Jyväskylän SOPP-vierailu oli sen verran dramaattinen ja vaivalloinenkin, että ajattelin Jyväskylän putoavan pitkäksi aikaa matkakohteiden joukosta. Toisin kuitenkin kävi. Toista kertaa Jyväskylässä järjestettävä Olutsatama-tapahtuma vaikutti lievästi mielenkiintoiselta, mutta hektisen toukokuun jälkeen ajattelin jättää sen väliin. Järjestäjät lähestyivät kuitenkin blogistia ilmaislipputarjouksella ja vastoin ennakkokäsitystäni pienosakkuuspanimoni Sonnisaarikin kertoi olevan paikalla. Kun kesäkuun lauantaille ei muuta isompaa ohjelmaa ilmaantunut, hyppäsin taas junaan, täsmälleen samoilla junayhteksillä, joiden kuvittelin elokuussakin toimivan. 

Lämmin sää Jyväskylässä, vilkaisin pikaisesti ulkopuolelta kaupungin uuden Musta Kynnys -supernähtävyyden, josta juttua vielä jatkossa. Vetäisin kävelykadulla myöhäisen aamiaisen ja siirryin kohti Bar Explosivea. Harry'sin edessä minut pysäytti siistin näköinen keski-ikäinen herrasmies, joka pyysi lupaa piristää aamupäivää runolla. Tällaista en ole ennen kokenut, kieltäydyin tietysti hätäisesti ja poistuin ripeästi paikalta. Pommiksi kutsuttu baari oli melkein kulman takana, olin kuullut, että baarin oluttarjonta on nykyään Jyväskylän parempaa päätä. Baarin edessä pienellä patiolla runsaasti äänekkäitä asiakkaita, ehkä tupakalla, ehkä muuten vain. Baari näytti auenneen jo klo 9 ja suuret Karjala-logot kertoivat omaa kieltään julkisivussa. Yllättäen aloin epäröidä, aikaa oli vain yhdelle oluelle ennen festivaalia ja Explosiven mahdollisuudet tarjota mitään mielenkiintoista alkoivat tuntua epätodennäköisiltä. Baarihan näytti Sarkka-tyyppiseltä perusräkälältä. Olin kuitenkin väärässä, kuulin myöhemmin, että kyseessä on siisti gastropub. Tarkoitus oli tsekata Pommi festivaalin jälkeen, mutta ei sekään toteutunut. 

Ehkä alan tulla vanhaksi, ehkä ote on lipsumassa. Käännyin kuitenkin kannoillani ja siirryin tuttuun luotettavaan Harry'siin. Terassilla olikin paikkaa jo ottamassa Porin olutsoturi TBone, joka oli Tampereella hypännyt samaan junaan, jolla itsekin saavuin. Ei kummoinen valikoima Harryssakaan, otin ennenkokeilemattoman Thornbridgen peach IPAn, 6,2%. Karamellista pehmeää mehumaisuutta, ei katkeroa. Joidenkin mielestä ehkä sopiva kesäinen terassijuoma, mutta itse kaipaan siltäkin takapotkua. Jyväskylä, Harry's, 17.6.2017.

Ei kommentteja: