lauantai 12. elokuuta 2017

Matkailumuistoja: USA:n keskisellä itärannikolla 2001

Olin toukokuussa 2001 viikon verran Washington DC:ssä ja vuokrasin sitten toiseksi viikoksi Oldsmobilen, jolla tein kierroksen lähiseudulle. Matka tuli mieleeni, kun nyt uusi vierailu suurvallan pääkaupunkiin 16 vuoden jälkeen lähestyy. Matkan huippuhetkiä oli vielä silloin kateissa olleen Lauri Törnin (Larry Thorne) nimen tsekkaaminen Vietnam-veteraanien muistomerkistä, Stanley Cupin ottelu Washington Capitals - Pittsburgh Penguins (jäällä mm. Mario Lemieux ja Jaromir Jagr), Skyline Driven ajaminen Shenandoahin kansallispuistossa, Gettysburgin taistelukentät, Albert Einsteinin huudien tsekkaaminen Princetonissa, kasinokaupunki Atlantic Cityn ihmettely. Matkan pääkohde oli kuitenkin Jersey Shore, jossa fiilistelin Freeholdissa ja Asbury Parkissa Bruce Springsteenin tuotannon syntymäpaikkoja.

Olin jo siihen aikaan täysiverinen olutharrastaja ja craft-buumi oli juuri saavuttanut itärannikon. Washington DC:n ykkösbaari oli Brickskeller, jossa oli kuitenkin pelkästään pullo-oluita. Vannoutuneena tuoreolutmiehenä en ymmärtänyt systeemiä. Mielenkiintoisempi tapaus oli Kramerbooks-kirjakaupan Afterwords-baari. Vietin niihin aikoihin matkoilla tuntikausia kirjakaupoissa, joten baari samassa miljöössä tuntui hienolta idealta. Suomessahan taisi olla jo silloin Lohjalla Opus K -baari antikvariaatin yhteydessä. Afterwords näyttää toimivan edelleen, toisin kuin Brickskeller. Silloisista olutkohteista suurin osa on edelleen hengissä, kuten karu loistavatunnelmainen baari The Big Hunt, irlantilaisbaari Kelly's Irish Times ja panimoravintolat Capitol City Brewing, District Chophouse ja Gordon Biersch.

Lähinnä matkan roadtrip-osasta kirjoitin Juomanlaskija-lehteen artikkelin, jonka yritin liittää tähän. Skannerilla sain aikaan kohtuutasoisen PDF-tiedoston, mutta sitä ei saa liitettyä blogiin. Skannerin PNG-tiedosto on heikompi, mutta sen nyt tähän pistin. Kännykkäkamerallakaan ei saa kunnon tulosta. Nuoremmille olutharrastajille voinee todeta, että juotiin sitä ennenkin. Setämies kävi jo tässä vaiheessa mm. edelleen kulttipanimoina sinnittelevissä Dogfish Headissä ja Victoryssä.


Ei kommentteja: