torstai 7. syyskuuta 2017

Rabbit Street #55 NEIPA

Rabbit Street on tehnyt jo useamman Vermont IPAn ja nyt uusin variaatio on saanut New England -leibelin, joka ehkä on vakiintumassa tämän kiistanalaisen tyylimutaation nimikkeeksi. 6%. 

Varsin tumma tämäkin, sameutta on niin kuin NEIPAassa pitääkin. Vaahtoa syntyy nyt terhakkaasti. Hieman samanlainen talontuoksu on tässäkin, toffeinen aroma perushedelmäisyyden seassa. Maku on raikkaan hedelmäinen, mutta yllättäen tuorekurkun vivahde häilähti mieleen. Vihannekset eivät IPAssa ole tervetulleita, mutta tämä ei ollut negatiivinen efekti. Raakaa päärynää? Tällainen kuiva kova hedelmäisyys hallitsee todellakin suutuntumaa, aivan samaa en muista ennen huomanneeni. Voi se olla maltaankin hallitsema fiilis, hiilihappotaso nyt kohdallaan. Peräkärryssä on lastia, katkeruus on pitkäkestoinen vaikka ei erityisen päällekäypä. Mielenkiintoinen mallasvoittoinen kuiva IPA, mutta ei tyylipuhdas tuote, saattaa tökkiä mehumaista IPAa odottavalle.

2 kommenttia:

Ari Juntunen kirjoitti...

Valmistaja kommentoi tummaa väriä sekä tässä että edellisessä IPAssa. Ei ollut samanlaista tuotantopaikalla. Paketti teki matkaa viikon verran ja pidin pulloja jääkaapissa noin 30 tuntia ennen avaamista. Ei ilmeisesti kestänyt kuljetusta tarkoitetussa kunnossa.

Sähländer kirjoitti...

Rabbit Street on keksinyt vahingossa väriään muuttavat oluet.