sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Sonnisaari Vattu


Pari kuukautta sitten tuurasin pienosakkaana Sonnisaaren pääomistajia Suomen Paras Olut -gaalassa ja pokkasin kunniakirjankin. Päätin nyt viettää syksyisen viikonlopun Oulussa ja viedä kunniakirjan oikeille omistajille. Kaikki näyttikin menevän hyvin. Norjalainen lentoyhtiö hoiti pääasiallisen kuljetuksen ja tällä kertaa pääsin Oulunsalostakin pois paikallisbussilla. Rotuaarilla ihmiset jonottivat ämpäreitä kuten aina ennenkin. Kun sitten sain Jani Simosen isännöimän maistelusession aluksi lasiin Sonnisaaren uutta vadelmasouria, mieleen tärähti karmea totuus. Unohdin kunniakirjan Helsinkiin.
 
Asiaa on turha tietysti selitellä, mutta Oulun reissua edeltäneet pari vuorokautta olivat varsin hektisiä. Kävin vain nukkumassa asunnolla ja matkakassia pakatessa tärkein asia unohtui. Eivät tosin varsinaiset vastaanottajatkaan olleet paikalla, Timo Kanniainen oli vetämässä tap takeoveria Kööpenhaminassa ja Harri Vaarala lepäämässä edellisyön rogaining-kilpailusta. 

Sonnisaaren uusi sour on nimeltään Vattu, Simosen Janilla oli tarjota oluesta erikoispullote Naipasu-nimellä. Kyseessä on Timo ja Outi Kanniaisen häitä juhlistamaan viritetty vadelmapyreellä maustettu 4,7 prosentin tuote. Hauska lähes pinkin väri. Tuoksuu todella raikkaalta vadelmalta, kuin poiminta-astiasta nuuhkaisu. Lievä happamuus tuoksussa. Tasapainoisessa ja hillityssä maussa ehkä vähemmän vadelmaa, hiilihappoa melko paljon. Ei katkeroa juuri ollenkaan, tuoreen raikas hyvä juotavuus. Hallittu suoritus taas kerran.  Vadelmaa 20 kg 1000 litrassa, siis varsin vähän esimerkiksi kriekeihin verrattuna. Kattilahapatettu Mällin tapaan.

Ei kommentteja: