torstai 8. maaliskuuta 2018

Olvi Iisalmi Puolukka Gin Lonkero -lanseeraus @HDC







Olutbloggaajille tulee kutsuja silloin tällöin hieman olutskenen ulkopuoleltakin. Useimmiten ne tulee ohitettua, mutta nyt oli kosketuspintaa riittävästi. Olvi on tietysti olutvalmistaja, Helsinki Distilling Company on tuttu viskikuvioista ja kaiken lisäksi kainuulaisena kiinnostuin, että tässä projektissa on mukana suomussalmelainen marjayritys Kiantama. Kyseessä siis Olvin uuden puolukkalonkeron lanseeraustilaisuus, gini tehty Helsingissä ja puolukat hankittu Kiantamalta. 

Julkistustilaisuus oli suunniteltu tavallista harkitummin pitemmän kaavan mukaan. Teurastamon tislaamobaarissa oli tervetulodrinkkinä puolukalta maistuvaa ginipohjaista juomaa. Jengi jaettiin kahtia, itse siirryin ensin juuri Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi valitun Mikko Mykkäsen johdolla alakerran tislaamokierrokselle. Olen käynyt paikalla ennenkin, joten ei juuri uutta, mutta tuli vilkaistua mm. Mikon laboratoriopöytää, jossa uusia virityksiä suunnitellaan. 

Seuraavaksi ohjelmassa ginimaistelu Kai Kilpisen johdolla. Tutun Helsinki Dry Ginin ohella tarjolla uusi ns. laivastovahvuinen (57,2%) Sailor's Gin ja puolukalla maustettu ginilikööri. Makumuistiinpanoja ei tullut tehtyä, giniä tulee juotua niin harvoin, ettei oikein tunnu olevan kompetenssia lähteä ruotimaan. Raikkailta kevyesti mausteisilta juomilta varsinaiset ginit tuntuivat, likööri taas ei ole minun juttuja. Olvin edustajat kertoivat lyhyesti juomatrendeistä ja sitten paljastettiin itse uutuusjuoma. Senkään makua en oikein tunne olevani pätevä arvioimaan, ei se pahalta maistunut. Hyvä juotavuus, selvää puolukan vivahdetta, täyteläisyyttäkin. Kiantaman edustajan tervehdyksen jälkeen lopuksi vielä historiantutkija Mikko-Olavi Seppälä kertoi Helsingin tislaamohistoriasta. Vain lyhyt nopea katsaus, mutta monenlaista kiinnostavaa on ehtinyt tapahtua tälläkin alalla. Ammattitaitoisesti järjestetty tilaisuus, ehkä olisi voinut toivoa, että Olvi olisi järjestänyt jotain vastaavaa tuodessaan IPA- ja APA-oluita markkinoille viime vuosina.

Ei kommentteja: